Naglar

Jag gör nagelförlängning och förstärkning i gelé och akryl efter dina önskemål, samt gelélack.

Jag använder produkter från Hand & Nail Harmony.

Jag jobbar enbart med EU godkända produkter.

 

Vanliga frågor jag får är:

 

Vad är det för skillnad på gelé & akryl?

Hållbarheten och utseendet är densamma, men i vissa fall från person till person, kan den ena produkter sitta bättre än den andra.

Gelé härdas i en LED/UV lampa, den är inte upplösningsbar utan måste filas bort. Gelé luktar inte och är färdigblandad i en burk.

Akryl härdas i luften, är upplösningsbar med aceton. Ångorna från akryl doftar starkt. Akryl blandar man vätska och pulver.

Ingen av materialen är mer allergiframkallande än den andra, men akryl doftar starkt så man blir mer medveten om det och är noggrannare med ventilation.

 

Förstör Akryl & Gelénaglar den naturliga nageln?

Svaret är nej, det material och den teknik jag använder skyddar den naturliga nageln. Det som kan förstöra den naturliga nageln är om terapeuten filar på den naturliga nageln eller om man lyfter, bryter eller drar bort materialet från nageln. Eller om man slår av nageln/materialet i en olycka.

 

Behöver inte naglarna vila från nagellack och material ibland så att dem får andas?

Nageln är död vävnad och kan inte andas. Material och nagellack ger i själva verket skydd och stöd åt den naturliga nageln. Nageln behöver hjälp att återfuktas och om man är torr om händer och nagelband är oftast även naglarna torra. Smörj in dina naglar och nagelband med en nagelbandsolja minst 2 ggr om dagen, samt smölj in dina händer med en handkräm dagligen. Ha alltid dina naglar lackade om du inte har material på dem.

 

Hudproblem

Både eksem och psoriasis kan påverka nageln, har du en påverkad nagel eller inflammerade händer rekommenderar jag inte material. Då du som kund kan bli utsatt för onödiga risker. Är du osäker rekommenderar jag att du ska få ett utlåtande av en läkare innan applicering av material.

Om du är orolig om du tål materialet eller ej, kan jag göra en testnagel på dig som du får behålla i en vecka, innan vi gör ett helt nytt set.

 

Paraffinbad

Paraffinbad används bl.a för att öka blodcirkulationen och mjuka upp torra händer/fötter. Paraffinbad används också för att påverka leder och muskler på djupet vilket lindrar smärta. Paraffinbad öppnar upp porerna och kapslar in värme och fukt i huden. Värmen ökar blodgenomströmningen och huden blir mjuk och sammetslen. Paraffinbad är särskilt lämplig för personer med mycket torra händer/fötter och rekommenderas inte om man har sår, utslag, vårtor eller eksem.

I en behandling får man först ett hand/fotbad, sedan peeling för att ta bort döda hudceller. Sedan en massage och avslutas med att doppa ner händerna/fötterna i ett uppvärmt paraffinbad, ca 55-60 grader, 5-6-ggr. Sedan täcks händerna av plastpåsar och därefter stoppas de in i frottevantar/sockor. Paraffinet får därefter verka i cirka 10 minuter, sedan dras paraffinet av.

 

Pedikyr

Jag gör endast pedikyr på friska fötter. Ej diabetes, fotsvamp och nagelsvamp mm. I dessa fallen hänvisar jag till en medicinsk fotterapeut.